top of page
Vi er en socialøkonomisk virksomhed
Årest Handicappris 2021.jpg

Vores historie

Øens Madhus er en socialøkonomisk virksomhed i Generationernes Hus drevet af FO-Aarhus. Formålet med en socialøkonomisk virksomhed er bl.a. at gavne civilsamfundet og ikke mindst de svage og udsatte grupper i samfundet, dermed sagt vil vi rigtig gerne styrke den sociale økonomi og bidrage til den samlede sociale værdi og velfærd i samfundet. Derfor har vi også hos Øens Madhus ansat medarbejdere med fysisk eller psykisk handicap. De indgår i vores daglige drift og bidrager med hver deres kunnen.

Et mangfoldigt køkken

I køkkenet står Frederik Pedersen, der tidligere har haft Fredes Flyvende Tallerken i lokalområdet. Frederik aka ”Frede” er en kok med mange års erfaring. Han har været med til at bygge Øens Madhus op, fordi han brænder for mangfoldighed og mødet mellem de forskellige generationer, som netop caféen kan ligge rammerne for. Han brænder for at kunne være med til at skabe et miljø, hvor der er plads til alle sociale niveauer, både blandt caféens gæster samt internt i personalegruppen.

 

Øens Madhus tilbyder også at kunne afholde dit selskab fx barnedåb. Her står Frede altid klar med et menuforslag, som er tilpasset jeres ønsker. 

I husets ånd byder vi alle generationer indenfor i vores madhus, der har noget for enhver smag. Vi glæder os til at se jer i caféen!

Årets Handicappris 2021

2. december 2022 var en helt særlig dag for os i Øens Madhus. Vi fik nemlig overrakt Aarhus Kommunes Handicappris 2021. 

"Øens Madhus har fået prisen for at være en socialøkonomisk virksomhed, som byder alle generationer inde for i madhuset. Børn, unge, ældre, mennesker med handicap og familier i én bygning. Mennesker med handicap er i fokus som ligeværdig arbejdskraft i en café med høj grad af inklusion - også af folk uden for huset."

Vi er meget stolte og beæret over at være nomineret til denne pris og rent faktisk også rende med prisen i sidste ende. Tusind tak!  

bottom of page